Slovenské chovy hydiny podliehajú prísnej veterinárnej kontrole. V chovoch SR sa nepoužívajú zakázané antibiotiká a priamo na farme na to dohliada veterinárny lekár. K zákazníkovi sa dostáva od slovenských chovateľov iba hydina, ktorá je zdravotne bezpečná a neobsahuje žiadne antibiotiká.
Ak chce slovenský spotrebiteľ kúpiť hydinové mäso, ktoré neobsahuje antibiotiká, je dôležité, aby nakupoval iba hydinu vyrobenú slovenskými spracovateľmi hydiny, ktorý spracovávajú iba hydinu z domácich chovov. Iba u týchto výrobcov je garancia bezpečnej potraviny.
Slovenskí chovatelia a spracovatelia hydiny plnia najprísnejšie kritéria EÚ, nemajú udelené žiadne výnimky. U nás sa vyrába iba vzduchom chladené hydina, ktorá je oproti poľskej a juhoamerickej vodou chladenej hydiny zdravšia a bezpečnejšia. Na porážkach hydiny je neustály veterinárny dohľad, ktorý kontroluje kvalitu mäsa.
Slovenské kura je 10x skontrolované
kontrola v liahni veterinárnym lekárom,
kontrola v chove počas výkrmu veterinárnym lekárom,
kontrola v chove počas výkrmu chovateľom,
kontrola v chove pri vyskladnení veterinárnym lekárom,
kontrola sprievodných dokladov hydiny u spracovateľa stálym veterinárnym dozorom,
kontrola živej hydiny u spracovateľa stálym veterinárnym dozorom,
kontrola hydiny po usmrtení a vypitvaní u spracovateľa stálym veterinárnym dozorom,
kontrola očistenej hydiny u spracovateľa kvalitármi,
kontrola v obchode štátnym potravinovým dozorom,
kontrola spotrebiteľom po nákupe.
Naším cieľom je ponúknuť ľudom to, čo už mnohý nepoznajú a Tí čo poznajú nevedia, kde to nájsť. Zdravé kvalitné mäso z farmy, ktoré nie je chemicky ošetrované a zvieratá rastú čo len v najekologickejšom prostredí. U nás nehľadajte poľské a brazílske mäso . To si môžete kúpiť v „ akcii “ v obchodných reťazcoch .